home

Kirikou en Karaba de toverheks

>
een beeldende voorstelling over nieuwsgierigheid, lef en doorzettingsvermogen

Agenda

Ergens in een dorpje in de jungle, ver weg van hier, woont een piepklein jongetje genaamd Kirikou. De mensen uit Kirikou’s dorp leven al jaren onder de vloek van heks Karaba. Ze toverde alle mannen om in kleine robots, legde de waterbron droog en is duidelijk nog niet klaar met haar toverstreken. Niet zo gek dat de dorpelingen bang zijn voor Karaba.
Kirikou is niet alleen de kleinste, hij is ook de dapperste van allemaal. Hij trekt ten strijde om het dorp te redden. Waarom is Karaba zo kwaad en vol wraak? Waarom zo boosaardig en slecht? Kirikou weet zéker dat het antwoord op die vraag hem helpt om een einde te maken aan de ellende in het dorp.


Kirikou en Karaba de toverheks
is een magische voorstelling over betoverde robots, onverschrokken helden en schurken die niet altijd slecht zijn. Een filosofisch sprookje over het overwinnen van je angsten, hoe je van een nadeel een voordeel maakt en waarin een klein kind groots kan zijn.

Scholen

lesmateriaal
In elk sprookje zit een boze heks, op elke school zit wel een gemenerik en in elke straat woont wel een chagrijnige buur waar je liever bij uit de buurt blijft. Pak jij je moed bij elkaar en durf je te ontdekken waarom ze zijn zoals ze zijn? Misschien kan jij wel toveren en maakt jouw verrassing deze persoon weer blij.

ouder-kindworkshop
We gaan op heksenjacht. Wie is er groot genoeg om boven het bos uit te kijken en slim genoeg om niet in de val gelokt te worden? Wie is er snel genoeg om weg te rennen en dapper genoeg om een praatje te maken? Samen hebben we alles wat nodig is om een boze heks onschadelijk te maken en tot de finish van dit spannende spel te komen.

kerndoelen 1, 2, 3, 27, 28, 34, 35, 42, 44, 45, 54, 55 

contact
Toke Voornhout
06 234 743 14
toke@toneelmakerij.nl

NRC Handelsblad


vermakelijk sprookje, verteld als een jazzsessie waarbij iedereen inhaakt”
 

“geestig en vlot” 

doet recht aan de orale traditie van West-Afrikaanse folklore” 

Leandro Ceder verhaalt met veel schwung het dappere jongetje Kirikou 

“het spelplezier van Ceder, Agyarko en Jozefzoon benadrukt de lol van het gezamenlijk een verhaal vertellen” 

een ode aan het vertelde verhaal, dat zich nooit in één definitieve vorm laat vastpinnen”