home

Leuk!

>
Over de vermoeiende bezigheid altijd de leukste en de beste te moeten zijn

Agenda

Wow, wat een leuk meisje
Ooh ja, en ze heeft ook hele leuke ouders
En die jongen, die is éécht super slim en nog eens héél muzikaal ook

 

Je hebt nog maar net je eerste stapje gezet of de wedloop begint al: wie is het liefst of het stoerst of het slimst? Wie kan het snelste viool leren spelen of de gekste bekken trekken? Wie de moeilijkste sommen uit zijn hoofd uitrekenen? En wie heeft de meeste vrienden, of het meeste talent?

Leuk! is een ongepolijst, cabaretesk sprookje over de vermoeiende bezigheid altijd de leukste en beste te moeten zijn. Het  leven als één grote absurde talentenshow, waarbij alles uit de kast wordt gehaald. Want er kan er maar één de winnaar zijn.

Educatiemateriaal

We maken een bizarre wedloop voor uw klas om de leukste te zijn, maar doen daar vooral niet teveel ons best voor… het moet wél leuk blijven! Lesbrief is vrij verkrijgbaar en workshops zijn op aanvraag.

 

Alle deelnemende klassen ontvangen een spel voor in de klas, voorzien van speelkaarten, jingles en een trofee. De leerkracht is de showmaster en leidt het spel. Via theateropdrachten en vragen wedijveren leerlingen om de prijs voor meest bizarre, leukste, grappigste of slimste uit de klas. Maar gaandeweg de wedstrijd worden de opdrachten steeds vreemder en vraag je je af of je deze show wel winnen wil…?

Makers en spelers

  • regie Liesbeth Coltof
  • teksten Roel Adam
  • spel Femke Arnouts, Victor IJdens, Babette Engels, Tomer Pawlicki
  • decorontwerp Liesje Knobel
  • kostuumontwerp Carly Everaert
  • regieassistentie Rosanne Geerdes
  • jaartal 2016
Annette Embrechts, De Volkskrant (14-10-2016)

 ''Leuk! is vet over de top en gemeen leuk.''

Anita Twaalfhoven, Trouw (15-10-2016)
''Het actuele sprookje is te zien als dringende pleidooi voor vrijheid en ruimte om écht te spelen.''
Brechtje Zwaneveld, Theaterkrant (15-10-2016_
''Sowieso drijft op het bruisende en aanstekelijke spel van de vier acteurs. Of ze nou zingen, in de rol van coach jaloers ruziemaken over tegenvallende resultaten van de pupillen of als de vier kinderen proberen om aan alle eisen te voldoen en vooral niet te gaan huilen als er iets mislukt, het spelplezier spat ervan af, het is allemaal raak en vooral perfect met elkaar in balans. En de dubbelrollen die ze spelen zijn gewoon fabuleus.''
Sabeth Snijders, NRC Handelsblad (17-10-2016)
''Leuk! is energiek, het blaast de kijkers bijna omver.''
Maylin van Putten, Zapp Theaterprijs (20-11-2016) - Kinderjury
''Na de voorstelling had ik geleerd dat je jezelf moet blijven en dat ieder zijn eigen talent heeft. Het was een hele LEUK!e voorstelling.''