home

Lief en leed in het leven van de giraf

>
Een avontuurlijke voorstelling over een meisje en haar teddybeer

Agenda

Giraf is een meisje van negen dat woont in de grote stad. Haar moeder is dood en haar vader is een acteur zonder werk. Daarom hebben ze geen geld meer voor televisie. Dat is een groot probleem, want ze heeft Discovery Channel nodig voor haar spreekbeurt over giraffen!

Samen met haar dwarse teddybeer Judy Garland rekent Giraf uit hoeveel geld je nodig hebt voor een leven lang Discovery Channel, namelijk € 53.507. De bank wil haar het geld niet geven, want dat mag niet volgens de wet. Dus moet de wet veranderd worden. De enige persoon in het land die dat kan, is de minister-president. Maar eenmaal bij de minister-president blijkt dat zelfs een leven lang kabeltelevisie niet de oplossing is voor al je problemen.

Schrijver Tiago Rodrigues wordt beschouwd als een van de meest invloedrijke kunstenaars in Portugal. In Lief en leed in het leven van de giraf volgt hij een meisje dat zich niet klein maakt. Een expeditie door de hoopvolle, en soms duistere verbeeldingswereld van een kind. In Lissabon trekt Lief en leed in het leven van de giraf al sinds de première in 2011 jaar in jaar uit volle zalen. Het is een daverend succes bij jong en oud.

première 17 oktober 2015

Lesmateriaal en workshop

Leerlingen gaan op een avontuurlijke reis gewapend met een brutale knuffel en een stapel gele briefjes. Doorzettingsvermogen, fantasie en veerkracht zijn hierbij onontbeerlijk. Want wat doe je als de wereld om je heen even niet meewerkt? En als je iets zou willen veranderen, wat vraag je dan aan de machthebbers van nu?

Met de (gratis) lesbrief kunnen u en uw leerlingen zelf aan de slag met opdrachten. Wij kunnen ook een workshop bij u in het theater of op school verzorgen.

Lief en leed in het leven van de giraf wordt aangeboden via de Krakeling in combinatie met een project, uitgevoerd door theaterdocenten bij u op school.

                      

Max Arian - Theaterkrant 17-10-2015

Pas achteraf bedacht ik wat de belangrijke momenten in het stuk zijn: Giraf gaat zwerven, zij snapt bij de minister- president dat haar moeder definitief dood is, zij doodt thuisgekomen, met haar teddybeer, ook haar jeugd.

Annette Embrechts - De Volkskrant 20-10-2015

Overvolle, zinvolle jeugdtheatervoorstelling over de gevolgen van de economische crisis.

Rating zonder sterren - Rating zonder sterren

Rating zonder sterren Rating zonder sterren Rating zonder sterren Rating zonder sterren Rating zonder sterrenRating zonder sterrenRating zonder sterrenRating zonder sterren

Testen - testen e

testen testen allemaal testen

Makers en spelers

 • tekst Tiago Rodrigues
 • regie Paul Knieriem
 • spel Yara Alink, Tjebbo
  Gerritsma, Peter van
  Heeringen
 • spel en muziek Krisjan Schellingerhout
 • vertaling Mark Deputter, Paulien
  Geerlings, Paul Knieriem
 • dramaturgie Paulien Geerlings
 • decor Marloes van der Hoek,
  Wikke van Houwelingen
 • licht Gé Wegman
 • kostuum Jorine van Beek