home

Science Fiction

2¨/VE>
Een snelle, speelse en humoristische klassenvoorstelling

Agenda

In de niet al te ver verwijderde toekomst, in een parallelle wereld, bezoeken we Klifland, waar de bewoners steeds meer last krijgen van afbrokkelgrond. Ze proberen hun leefgebied wanhopig met bruggen bij elkaar te houden. De volwassen Kliflanders hebben de hoop al opgegeven, maar Nada kan zich niet bij de ondergang van diens wereld neerleggen en besluit om er op uit te trekken. Tijdens deze reis ontmoet Nada een veelvoud aan kleurrijke figuren: wetenschappers in paniek, ondernemers die een slaatje uit de crisis willen slaan, rebellen met het hart op de juiste plek maar het brein in paniek en het hart gebroken. Dapper blijft Nada steeds geloven in een duurzamere toekomst. Maar wat is de oplossing? En kan het eigenlijk wel anders?Science Fiction is een snelle, speelse en humoristische klassenvoorstelling met de structuur van Alice in Wonderland en het filosofische karakter van De Wereld van Sofie die tot denken zet.

Een fantasierijke voorstelling over de vraag of er nog een toekomst is in een wereld waar de invloed van klimaatverandering al zichtbaar is. Hoe veranderen we iets wat onveranderlijk lijkt? En hoe houden we hoop? Science Fiction in de klas biedt uitzicht.

Jessie L’Herminez is toneelregisseur en maakte al eerder jongerenvoorstellingen, waaronder de voorstelling Sarahs Partijtje, die suïcide bespreekbaar maakte en de jongerenvoorstelling Gijsbrecht bij Hoosh Educatie, over machthebbers die wegkijken of handelen vanuit eigenbelang. 

Tommy Ventevogel is tekstschrijver voor theater, televisie, games en nieuwe media. Zijn teksten bestaan uit een poëtische mix van Engels, Nederlands en straattaal en sluiten goed aan bij een jong publiek. 

Samen maakten Jessie L’Herminez en Tommy Ventevogel Los Zandbox, een theatervoorstelling gebaseerd op de videogame GTA5

Credits

  • regie & concept Jessie L’Herminez
  • tekst Tommy Ventevogel
  • dramaturgie Nina van Tongeren
  • vormgeving Maartje Prins
  • artistieke begeleiding Emke Idema
  • met Ali Zijlstra & Sebastiaan Frowijn
  • publiciteitsbeeld Jan Hoek
  • jaartal 2023

Educatie

Science-Fiction is een een game waarin je je eigen persoonlijkheid, overtuigingen en passies meeneemt.

Welke rol speel jij in de klas, in dit spel, in de samenleving in de toekomst van onze planeet? Om zo ver mogelijk in dit spel te komen moet iedereen in zijn kracht staan. Samen verdelen we de rollen en dan begint de voorpret. Hoe geef jij je real-life avatar vorm?