home

Spijker

>
Hartversterkertje voor kinderen met onmogelijke ouders

Agenda

Spijker heeft onmogelijke ouders. Zijn moeder komt erachter dat zijn vader zijn baan kwijt is. Dat probeerde hij geheim te houden, maar toen dat mislukte werden ze nog onmogelijker dan normaal. Nu zijn ze uit elkaar, maar er is te weinig geld om te verhuizen dus hebben ze alles door de helft gedaan. Maar hoe splits je één w.c., of één keuken? En hoe werkt dat met één kind..?


Spijker
is een schrijnende komedie over een binnenste buiten gedraaide wereld, een hysterische quinoamoeder en een uitgebluste vader-met-gat-in-zijn-hand en over twee kinderen die recht door zee gaan waar volwassenen liever een omweg nemen. Lukt het ze om Spijkers ouders weer bij elkaar te brengen?

Gebruiksaanwijzing van jezelf

Om alle misverstanden bij voorbaat uit de wereld te helpen, maken we een gebruiksaanwijzing van onszelf. In Amsterdam kunnen scholen zich inschrijven voor de inmiddels legendarische projectdag bij de Toneelmakerij. Scholen buiten Amsterdam kunnen gebruikmaken van gratis lesmateriaal.

We maken een gebruiksaanwijzing. Hoe wil jij het liefst wakker gemaakt worden, gevoed en getroost? Wat wil je dat je ouders tegen je zeggen wanneer je een fout hebt gemaakt en hoe maak je bij jou het best een ruzie weer goed? Hang jouw gebruiksaanwijzing thuis op de koelkast en….. succes verzekerd!

In Amsterdam kunnen scholen zich inschrijven voor de inmiddels legendarische projectdag bij de Toneelmakerij. Leerlingen worden ontvangen in onze VECHTSCHOOL. Een plek om elkaar eens goed de waarheid te zeggen, dramatisch te huilen en je op de grond te werpen. Vecht jij met krokodillentranen of met rake klappen. Maar nog veel belangrijker: hoe maak jij jouw ruzies weer goed? Een stoomcursus troosten, lieve cadeaus en overtuigend sorry-zeggen, zorgt dat wij het straks beter doen dan de ouders van Spijker. Zij lijken namelijk onmogelijk. Gelukkig krijgt Spijker hulp uit onverwachte hoek om zijn o zo lastige ouders te helpen opvoeden!

Makers en spelers

  • regie Liesbeth Coltof
  • tekst Roel Adam
  • dramaturgie Paulien Geerlings
  • decor- en lichtontwerp Guus van Geffen
  • kostuumontwerp Carly Everaert
  • spel Debbie Korper, Phi Nguyen, Roel Adam, Tine Cartuyvels