home

The Hot Peaches (12+)

2 YHñD >
Welkom bij de Peach party vol schmink, glitter en glamour

Agenda

Een wervelende voorstelling, alsof je backstage in de club staat.
The Hot Peaches zijn een chosen family. Met muziek, dans, fashion en tekst creëren ze een safe space, een veilige plek waar iedereen zichzelf kan zijn. Hot Peach gastheer Jimmy neemt je mee: “Er is geen tijd te verliezen, ontdek wie je bent. Because tomorrowyou’ll be 80.”

Het markante drag-mime-performance gezelschap The Hot Peaches vormt de inspiratiebron voor een nieuwe coming-of-age-productie van de Toneelmakerij en DOX. Deze voorstelling toont niet alleen de rolmodellen on-stage maar ook off-stage, zonder de grootse kostuums, make-up en spotlights. The Hot Peaches is een uitnodiging aan het publiek: Wie je ook bent, in welk hokje men je ook probeert te plaatsen, iedereen mag een Hot Peach zijn.

Het Parool
"The Hot Peaches laat zien dat drag uit New York van weleer nog steeds actueel is."
Theaterkrant
"Het is geweldig dat deze voorstelling gemaakt wordt en deze mensen als rolmodellen voor de huidige generatie jongeren het schild opgehesen worden."

Laat je niet ontmoedigen of tegenhouden, maar moedig elkaar aan.
The Hot Peaches reisden tussen New York en Amsterdam. Extravagante shows, opgevoerd in verschillende underground podia, waren een viering van diversiteit, inclusiviteit en vrij zijn. Het publiek zag de performers als rolmodellen. Achter de kostuums en bravoure gingen persoonlijke drama’s schuil. Oprichter Jimmy Camiciaschreef een boek over zijn leven als Hot Peach: My Dear, Sweet Self.

Regisseur Timothy de Gilde gaat voor deze voorstelling op dezelfde manier te werk als The Hot Peaches in de jaren 70. Acht hedendaagse performers met diverse achtergronden, privé en als kunstenaar. Ieder brengt zijn eigen discipline mee en samen geven ze vorm aan een veelzijdige performance, waarin ze hun geschiedenis delen over het vinden en vormen van hun eigen identiteit en seksualiteit. Een geschiedenis met feest, glitter en glamour, maar ook een met discriminatie, activisme en agressie. Hiermee proberen zij een rolmodel te zijn voor jong en oud.

Makers en spelers

 • regie Timothy de Gilde
 • in co-creatie met Harun Balci, Jonathan Brito, Sjaid Foncé, Anne-Fay Kops, Floyd Koster, Lodewijk van Dijk, Ayla Çekin Satijn, Djinti Sullivan
 • regieassistent Isalinde Glerum
 • compositie Jeremia Jones
 • choreografie Melvin Fraenk
 • dramaturgie Khadija El Kharraz
 • kostuums Sabine Staartjes
 • lichtontwerp Tim van ’t Hof
 • met input van Magne van den Berg
 • met dank aan Jimmy Camicia, Jan Robijns, Fentener van Vlissingen Fonds, K. F. Hein Fonds, VSBfonds
 • publiciteitsbeeld Jan Hoek
 • op de foto Harun Balci

Aanbod voor scholen

eachy gesprekken door peer educators Met de verhalen van de Hot Peaches als uitgangspunt starten jonge peer educators vanuit hun eigen ervaring een gesprek met de klas over seksualiteit en ‘identity’. Geschikt voor op school en in het theater. Wat voor een Hot Peach ben ik? Een workshop met dans en theater, waaraan gekoppeld een gesprek over hokjes-denken met peer educators en theater- en dansdocenten. Geschikt voor op school en in het theater. Het Picture you Peach event! Met muziek en kostuums creëren we een 'becoming party' op school of in het theater. Voor één moment jezelf uitvergroten tot: jezelf! DePeachpagina Een open source website met documentaires, podcasts en inspirerende opdrachten over The Hot Peaches en ‘identity’.

Gezicht achter de voorstelling

De Toneelmakerij is continu in beweging. We maken gedurfd, kwalitatief jeugdtheater voor alle leeftijdsgroepen, met liefde voor taal, interdisciplinair experiment en maatschappelijke betrokkenheid. We spelen in de midden- en kleine zalen van de theaters.