home

TM Amsterdam – RELAX!

>
Over rennen of stilstaan

Agenda

Tegenwoordig heeft iedereen haast. Met een agenda in de hand als kompas rennen we van afspraak naar afspraak, tot we bijna letterlijk neervallen. We laten ons leiden door deadlines, door wat de ander van ons verwacht en nog belangrijker; wat we van onszelf verwachten. Zijn we nog wel in staat om van het moment te genieten? Negen jonge spelers gaan de straat op, Zuidoost in. Ze gaan in gesprek met de mannen die pas weten wat ontspannen is, die bijna dagelijks hun vrienden ontmoeten op de vele bankjes in Zuidoost, daar waar het heerlijk uitrusten is. RELAX!

Theatermaker Carmen Lamptey maakt met Paul Knieriem als dramaturg en schrijver Jente Jong de nieuwe TM Amsterdam-voorstelling in Amsterdam Zuidoost. Carmen en Jente hebben zelf wortels in Zuidoost, evenals zes van de negen spelers. Verzamelpunt is station Ganzenhoef, gezamenlijk lopen we naar de locatie van de voorstelling. 

TM Amsterdam vertelt de geheimen die Amsterdamse gebouwen en plekken bewaren. Samen met jongeren en mensen die met deze plekken te maken hebben, doen we onderzoek en creëren we levend erfgoed.

makers en spelers

  • tekst Jente Jong
  • regie Carmen Lamptey
  • dramaturgie Paul Knieriem
  • spelers Nancy Boutros, John Habibe, Deshelle Haynes, Rinse Heemskerk, Sjoerd Klapwijk, Lotte van der Made, Nadine ter Steeg, Sara Swagers, Tara van der Werff
  • mede mogelijk gemaakt door Fonds voor Zuidoost