home

What’s Eating You (14+)

c rYñ >
Een bonte avond over én met eten

Agenda

’s Avonds beginnen met één bescheiden stukje, maar daarna de hele chocoreep wegproppen… Of juist het gangpad met de chips angstvallig mijden, bij een bezoekje aan de supermarkt… Worstelen met je eetgedrag is voor veel mensen herkenbaar. Overal liggen verleidingen, opgelegde maniertjes of triggers op de loer. In meer of mindere mate kan eten je leven gaan beheersen.  

In deze TM Amsterdam toont een groep jonge mensen een gevarieerd menu aan scenes, verhalen, muziek en dans waardoor we hun relatie met eten leren kennen. De groep draait een kwetsbare en verrassend vrolijke dinnershow in elkaar met kok Vanja van der Leeden. Ze tonen de moed om open te zijn over iets dat vaak onbesproken blijft. Dat wat zo leuk en lekker is, kan ook heel eng en moeilijk zijn. Lets talk about it. What’s eating you?   

Inclusief driegangen menu

Bij deze voorstelling wordt een vegetarische maaltijd geserveerd. Chef en culinair schrijver Vanja van der Leeden kookt en stelt een vegetarisch driegangenmenu samen.

Vanja van der Leeden

Vanja van der Leeden is culinair schrijver, food stylist en voormalig restaurantkok. Haar boek Indorock won in 2019 Het Gouden Kookboek. Vanja kampte zelf met een eetstoornis en schreef daar het essay Bakken en Braken over, dat ook in de Volkskrant verscheen. In haar gezonde kookboek Insane geeft ze naast voedzame recepten aan hoe je een gezonde relatie met eten kunt ontwikkelen.

Allergieën

Er wordt gekookt wordt met zuivel, noten en gluten. Ben je voor een of meerdere ingrediënten allergisch geef dat minimaal twee dagen van te voren aan via info@toneelmakerij.nl
Dan verzorgen we een alternatief menu.

Content Notes

Er worden in deze TM Amsterdam diverse eetstoornissen expliciet en impliciet besproken.

TM Amsterdam

TM Amsterdam is een participatieproject van de Toneelmakerij. In dit traject doen jongeren zélf onderzoek, verzamelen verhalen en houden interviews met betrokkenen. Zo maakten we eerder voorstellingen met mensen met het syndroom van Down en slachtoffers van sexting.

Makers en spelers

  • met en door Timothy de Gilde, Nina van Tongeren, Vanja van der Leeden, Maureen de Jong, Maaike van Maltha, Sofie de Vries, Kamiel Wever, Evi Winkelman, Sofie Winkelman, Anne de Zwart, Sophie Zandvliet
  • koks Vanja van der Leeden en culinair kunstenaar Maureen de Jong
  • techniek Ray Vaessen
  • met dank aan Jorine van Beek
  • productie Sanne Liebregts
  • marketing Lonneke Laurant, Irit Yosef
  • publiciteitsbeeld Jan Hoek