home

De drie biggetjes BOS

>
zomerproductie in het Amsterdamse Bostheater

Agenda

Familievoorstelling met virtuoos spel, taalgrappen, muziek en soepele dansmoves 

Weet u nog hoe het sprookje gaat? In De drie biggetjes en het 
wolfspak proberen de drie biggen Knor, Knar en Krul koste wat het kost uit de klauwen van de boze wolf te blijven.  

De broers en zus hebben al snel een eigen gepeperde mening over wat er moet gebeuren en hoeZo wil de een solo gaan en de ander La Famiglia bij elkaar houden. De knorrige snerenkrulstaartige debatten en ruzies vol nooit eerder gehoorde woorden vliegen over en weer. En dat alles onder de voortdurende dreiging van wolvengehuil in het Amsterdamse Bos.  

De drie biggetjes en het wolfspak is een vrolijke familievoorstelling vol prangende levensvragen met veel dans, muziek en verkleedpartijen. 

Het bekendste Britse sprookje gaat op de schop en verandert in een coming-of-age verhaal voor de allerjongsten. Hoe overleef je als je moeder je zomaar het huis uitzet? Hoe overwin je angst? Wanneer vertrouw je iemand? En als iedereen zijn eigen verhaal vertelt, hoe weet je dan wat waar is? Clownesk en absurdistisch theater met een snufje satire.

Regisseur Timothy de Gilde en schrijver Joachim Robbrecht tekenen voor een voorstelling vol varkenshumor. Het duo maakte eerder furore met GTA V. Met Bromance vielen ze in binnen- en buitenland in de prijzen. Hun King Oeboe speelde zowel scholen als Museumnacht Amsterdam plat.

Scholen

lesmateriaal
Iedere leerling krijgt een lap stof met opdrachten om een knapzak te maken. De kinderen verzamelen troostende woorden, een lekker hapje van thuis, een geurig knuffellapje en hun favoriete slaapliedje. Van de dingen die je liever niet meeneemt naar je volgende huis, mag je voor eens en voor altijd afscheid nemen. Met hun knapzakken trekken de leerlingen de wijde wereld in.

ouder-kind-workshop
Met materialen uit het sprookje en je ouders als hardwerkende bouwvakkers, bouwen we samen levensgrote hutten om je in thuis te voelen. Wat heb je daarvoor nodig? Is dat de buurt waar je huis staat, de geur van een pasgebakken cake of het zachte dekentje dat oma cadeau gaf?

kerndoelen
1, 2, 3, 27, 28, 34, 35, 42, 44, 45, 54, 55

contact
Toke Voornhout
06 234 743 14
toke@toneelmakerij.nl