home

I/IK/EG

2YHñD>
Welkom in dit glitterend niemandsland, ergens tussen de Griekse godenwereld en het Europa van nu.

Agenda

Drie jonge mensen zijn hier samen, echte kinderen van hun tijd. Moeiteloos schakelend tussen Noors, Nederlands en Engels cirkelen ze om elkaar heen. Op zoek naar liefde en bevestiging, tonen ze het ene moment de perfecte proporties van hun lichaam om meteen daarna hun diepste dromen te delen.

Rode draad van hun verhaal is de mythe van Narcissus en Echo. De jonge vrouw speelt Echo, het meisje dat verliefd is op Narcissus en door een vloek alleen nog de woorden van anderen kan herhalen. De twee mannen spelen Narcissus, de bloedmooie jager die verliefd wordt op zichzelf. Doordat haar liefde onbeantwoord blijft, blijft er van Echo niets anders over dan haar stem. Aan de waterkant starend naar zijn spiegelbeeld verwordt Narcissus tot de bekende gele bloem, schitterend als een ster. Wat zal er over 100 jaar nog herinneren aan deze drie jonge acteurs?

Winnaar Noorse Heddaprisen 2013 Beste jongerenproductie

I/IK/EG is een coproductie met Det Norske Teatret uit Oslo. De voorstelling is gemaakt in het kader van Young Europe, een initiatief van de European Theatre Convention (ETC). De Toneelmakerij is het Nederlandse lid van dit internationale netwerk van theaters, gezelschappen en festivals.

Première 24 februari 2013 in Oslo.

 

Makers en spelers

  • tekst Oscar van Woensel
  • vertaling Maren E. Bjørseth, Ola E. Bø
  • regie Jonas Corell Petersen
  • spel Keja Klaasje Kwestro, Oddgeir Thune, Chiem Vreeken
  • dramatugie Paulien Geerlings
  • vormgeving Nia Damerell
  • jaartal 2013

Over de Toneelmakerij

De Toneelmakerij is continu in beweging. We maken gedurfd, kwalitatief jeugdtheater voor alle leeftijdsgroepen, met liefde voor taal, interdisciplinair experiment en maatschappelijke betrokkenheid. We spelen in de midden- en kleine zalen van de theaters.