home

Voorstellingen

What’s Eating You (14+)

’s Avonds beginnen met één bescheiden stukje, maar daarna de hele chocoreep wegproppen… Of juist het gangpad met de chips angstvallig mijden, bij een bezoekje aan de supermarkt… Worstelen met je eetgedrag is voor veel mensen herkenbaar. Overal liggen verleidingen, opgelegde maniertjes of triggers op de loer. In meer of mindere mate kan eten je leven gaan beheersen.  

Rijnreisje (6+)

Twee zalmen zwemmen in de Rijn om stroomopwaarts in Zwitserland te gaan paaien. Rijnreisje neemt je mee op avontuur, een barre tocht van honderden kilometers, om via de belangrijkste rivier van Nederland prachtige mythen en verhalen te ontdekken. Rijnreisje is een bewegend schilderij met tal van levensgrote pop-up decors, voor iedereen van zes jaar en ouder.

Rabbit Hole (12+)

Mobiele telefoon aan! In de interactieve voorstelling Rabbit Hole vervagen de grenzen tussen on- en offline en maakt het publiek via hun telefoon onderdeel uit van Samy’s chatfora. Volg jij hem into the rabbit hole?

Hassan en Moos (12+)

Hassan en Moos zijn onafscheidelijk, meer dan vrienden, broers. Ze doen alles samen: klieren op school, voetballen op Moos’ Joodse voetbaltoernooi en Eid al-Fitr vieren bij de familie van Hassan.

Sjako de meesterboef (4+)

Sjako de meesterboef is een vrolijke en muzikale kruip-door-sluip-door voorstelling voor in de klas. Gebaseerd op het leven van de Amsterdamse boef Jaco muller uit het begin van de 18e eeuw. Hij stal van de rijken en deelde met de armen. Althans dat zijn de verhalen die na zijn dood de ronde deden en eeuwenlang zijn doorgegeven. Wij voegen aan deze verhalen weer wat nieuwe ‘feiten’ toe, laten het Amsterdam van lang geleden tot leven komen en gaan samen met Lucas op zoek. Wie is of was Sjako? Een boef of een held…of is hij het allebei? 

IN KLEUR (8+)

De Toneelmakerij, Theater De Krakeling en Urban Myth slaan opnieuw de handen ineen en organiseren voor de derde keer een Keti Koti-viering voor de hele familie. Vier nieuwe teksten over ons gezamenlijk koloniaal verleden worden gespeeld tijdens een Keti Koti maaltijd. Een middag waarin we herdenken en vieren met theater, eten, gesprekken, rituelen, zingen en een Surinaamse polonaise. 

Naar het archief