Malou de Roy van Zuydewijn
 

Aimé en Amir

De Schrijfkamer / TM Studio

Malou de Roy van Zuydewijn onderzoekt in De Schrijfkamer in School hoe zij met kinderen verhalen kan ontwikkelen die wortelen in hun wereld. Dat doet ze door met Hicham, Lakshya, Luna, Marius, Rayan, Rijk, Salma en Tayiyibah (groep 8 van de J.P. Coenschool in Amsterdam) haar nieuwe toneeltekst te schrijven. Hun verbeeldingen, werelden en woorden vormen met haar schrijverschap de basis. 

Sophie is verhuisd vanuit een ver land. Samen met haar moeder en kat Mevrouw Louis Vuitton Chanel von Gucci woont ze sinds kort bovenin de Pegasusflat. Haar vader is er niet meer en Sophie heeft Grote Vragen. Haar moeder kan die niet beantwoorden. Gelukkig luistert Mevrouw wel. Maar als die ineens verdwenen is, is Sophie radeloos. 

Dan gaat de bel. Amir, die met zijn familie op de eerste etage woont, staat voor de deur. Hij heeft een kat gezien in zijn geheime hut in de fietsenberging. En alhoewel die hut verboden is voor alle iemanden, mag Sophie mee om te kijken of het Mevrouw is. Dat is zo. Vanaf dan komen ze elke dag in de hut en praten over Grote Vragen. Als ze Opa Fiets van de begane grond leren kennen wordt hun vriendschap nog hechter en gebeurt er iets waardoor hun leven voorgoed verandert. 

Malou de Roy van Zuydewijn schrijft sinds haar afstuderen aan HKU Writing for Performance en community arts toneelstukken voor jong publiek. Zij wilt de rijkdom aan verhalen en werelden van kinderen uit Amsterdam vangen in nieuw jeugdtheaterrepertoire. Eerder schreef zij toneelteksten voor o.a. Bontehond, Het Filiaal en STIP theaterproducties.

 

Lees meer

Agenda

Geen voorstellingen gevonden